Praktik i Berlin - Den Danske Ambassade i Berlin

"Jeg har altid været fascineret af tysk og har altid elsket kulturen"

Praktikant ved Den Danske Ambassade i Berlin

Kimberly Schürenberg er igang med 3. semester på kandidaten Interkulturelle Markedsstudier med sproget tysk på Københavns Universitet og Copenhagen Business School. I forlængelse af kandidaten er hun i praktik på Den Danske Ambassade i Berlin.

Kimberlys modersmål er tysk, og hun er vokset op med en dansk far og en tysk mor. Derfor har sprog og især tysk altid været en del af hendes hverdag. Det var derfor naturligt for Kimberly at vælge en bachelor i tysk, sprog og kultur fra Københavns Universitet, da hun vidste, at hun ville arbejde med sprog i fremtiden. På 4. semester i bacheloren var Kimberly på et udenlandssemester på Hamborgs Universitet i Tyskland, hvilket også gav hende ideen til at tage et praktikophold i Tyskland.

”Jeg ville gerne i praktik i Tyskland, fordi jeg så, at der var en hel del muligheder for mig i Tyskland og derudover kunne jeg godt tænke mig at få en fornemmelse af, hvordan det egentlig er at arbejde i Tyskland, og hvordan arbejdskulturen er. Jeg har altid været fascineret af tysk og har altid elsket kulturen. Det var derfor ikke en svær beslutning for mig at flytte til Berlin og arbejde hos Den Danske Ambassade, da jeg så, at det ville åbne en del døre for mig til mit fremtidige arbejdsliv”
fortæller Kimberly.  

Dagligdagen hos Den Danske Ambassade

Kimberly er ansat i afdelingen The Trade Council (handelsafdelingen). Her arbejder hun med Digitalisering og Transport og Logistik.
Derudover sidder hun også i Government Public Affairs afdelingen.

Udover disse to afdelinger har ambassaden også en presse og kultur, politik og økonomi- og forsvarsafdeling, hvor der også er praktikanter.

”Mine primære arbejdsopgaver har indtil videre været større markedsundersøgelser for danske virksomheder, planlægning af delegationsbesøg til Danmark, oversættelser af diverse breve, mails og andre dokumenter og planlægning af en stor digitaliserings messe her i Berlin, Smart Country Convention” siger Kimberly og fortsætter ”Samarbejdet mellem kollegaerne har været godt på tværs af afdelinger. Hver uge har vi et morgenmøde, hvor vi inden da alle spiser fælles morgenmad. Her er der rig mulighed for at tale med kollegaer fra andre afdelinger. Folk er rigtig gode til at tage imod alle os nye praktikanter”.

På ambassaden er der primært folk fra Danmark eller Tyskland. ”Det er meget interessant at se, hvordan vi arbejder forskelligt. Kollegaerne fra Tyskland er ved at lære den danske virksomhedskultur at kende. At vi fx ikke er så hierarkiske, som man måske ville være på en tysk arbejdsplads. Kulturen på ambassaden er meget åben, og alle hjælper alle på tværs af afdelinger, hvilket også er med til at gøre hverdagen på arbejdspladsen bedre” fortæller Kimberly.

Om fremtidsmuligheder og at være praktikant i Tysklands hovedstad

Kimberly har fået kompetencer inden for projektplanlægning, og hvordan man udformer en markedsundersøgelse, der passer til kundens behov. ”Derudover er jeg også blevet klædt bedre på til min fremtidige karriere. Men jeg ser frem til at lære meget mere de sidste tre måneder af mit praktikophold” fortæller Kimberly.

Som praktikant hos Den Danske Ambassade i Berlin foregår der også mange sociale arrangementer. ”Praktikanterne er ret gode til at få samlet medarbejderne fra ambassaden til diverse sociale arrangementer, som fx kongespil i Tiergarten eller bare en fredagsøl. Derudover har vi også arrangementer som julefrokost og socialt arrangement internt i vores afdelinger” siger Kimberly.

Kimberly er desunden så heldig, at hun gennem praktikpladsen har fået kontakt til et firma, som hun kan skrive speciale med og samtidig arbejde som studentermedhjælper der.

Anbefalinger til fremtidige praktikanter

”Der er meget gang i den i indre by, men der findes også bydele, hvor der er stille og roligt. Man ser noget nyt hver dag, dog skal man være opmærksom på, at det er en stor by, og at cykelkulturen ikke er helt den samme som hjemme i Danmark” fortæller Kimberly og fortsætter ”Et godt råd er, hvis du ikke har noget at lave, så spørg din vejleder, om du kan hjælpe med noget, uanset om opgaven måske er lidt for administrativ i forhold til dine ønsker. Det er virkelig her, man lærer hvordan det er at være på en rigtig arbejdsplads, og samtidig giver det dig mulighed for at få nogle nye færdigheder.

Ansøg om en praktikplads i München

Er du også interesseret i en praktikplads hos Den Danske Ambassade i Berlin? Se oversigten over vores praktikpladser og ansøg her.